Ingrediencie piškótové cesto:
- 6 vajec zvlášť – žĺtky a bielky
- 180 g kryštálového cukru
- 80 ml oleja
- 200 g pšeničnej polohr. múky
- 2 polievkové lyžice kakaa bez cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 100 ml čerstvo uvarenej, vychladenej kávy
Maková plnka – suroviny by mali mať izbovú teplotu:
- 130 g masla izbovej teploty
- 90 g kryštálového cukru
- 200g suchého, mletého maku (použila som kupovaný, mletý mak vo vrecúšku)
- 4-5 kvapiek mandľovej príchute
- 4 veľké vajcia
- 100 g nasekaných vlašských orechov
Na namáčanie:
- 230-250 ml vody (možno nahradiť alkoholom, napr. vodkou alebo likérom)
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžičky práškového cukru
Čokoládový krém – ingrediencie by mali mať izbovú teplotu:
- 200g horkej čokolády – použila som 64% čokoládu
- 50 g mliečnej čokolády
- 200 ml smotany 30% (smotana na dezerty)
- 250 g masla izbovej teploty
- 300 g kondenzovaného mlieka
Poleva:
- 150g horkej čokolády – použila som 64% čokoládu
- 100 g mliečnej čokolády
- 250 ml smotany 30% (smotana na dezerty)
- asi 150-200 g kondenz. mlieka
Okrem toho:
- čokoládové hobliny na posypanie
Leave a Reply