Čokoládovo-krémový koláč, ktorý stojí za vyskúšanie. Bez pečenia!

Ingrediencie:
  • 1 balenie kakaových sušienok (4 pláty)
  • 1 liter mlieka
  • 100 g potravinárskeho škrobu
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 150 g bielej čokolády
  • 250 g masla
Na čokoládový krém:
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 5 lyžíc mlieka
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 150 g masla

Príprava:
  1. Škrob zmiešame so 4 lyžicami cukru a za stáleho miešania pridáme hrnček mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a pridáme na kocky nakrájanú čokoládu, keď začne vrieť, odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme škrobové mlieko, aby neprihorelo.
  2. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do krémova. Keď uvarená smotana vychladne, po lyžiciach ju pridávame a dobre premiešame.
  3. Všetky suroviny na čokoládový krém dáme do misky a roztopíme nad parou. Miešajte do krémova a nechajte vychladnúť. Keď vychladne, znova ho dôkladne premiešajte.
  4. Zložte koláč. Piškótový základ, vrstva mliečneho krému, vrstva čokoládového krému a to sa opakuje štyrikrát.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*