Ingrediencie:
- 1 balenie kakaových sušienok (4 pláty)
- 1 liter mlieka
- 100 g potravinárskeho škrobu
- 4 polievkové lyžice cukru
- 150 g bielej čokolády
- 250 g masla
Na čokoládový krém:
- 200 g mliečnej čokolády
- 5 lyžíc mlieka
- 3 polievkové lyžice cukru
- 150 g masla
Príprava:
- Škrob zmiešame so 4 lyžicami cukru a za stáleho miešania pridáme hrnček mlieka. Zvyšné mlieko zohrejeme a pridáme na kocky nakrájanú čokoládu, keď začne vrieť, odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme škrobové mlieko, aby neprihorelo.
- Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do krémova. Keď uvarená smotana vychladne, po lyžiciach ju pridávame a dobre premiešame.
- Všetky suroviny na čokoládový krém dáme do misky a roztopíme nad parou. Miešajte do krémova a nechajte vychladnúť. Keď vychladne, znova ho dôkladne premiešajte.
- Zložte koláč. Piškótový základ, vrstva mliečneho krému, vrstva čokoládového krému a to sa opakuje štyrikrát.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply