Čokoládovo-orieškový koláč s bielkovou penou: Výborný a jednoduchý recept!

  • Ak vás už nudí bežné orechové pečivo, možno budete chcieť vyskúšať túto pochúťku.

Zloženie na cesto:
  • 6 polievkových lyžíc polohr.múky
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 8 vajec
  • 3 polievkové lyžice mletých orechov
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • nastrúhaná kôra z polovice citróna
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na vrch:
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 4 vaječné bielky

Príprava:
  1. Bielka vyšľahajte do tuha. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, potom pridajte ostatné suché prísady a pomaly ich zmiešajte s vyšľahanými bielkami. Potom cesto nalejte do vyloženej formy na pečenie.
  2. Vyšľahajte bielky na tuhý sneh, pridajte práškový cukor a nalejte ho na vrch piškótového cesta, pričom dávajte pozor, aby ste penu nerozbili.
  3. Pečte pri 180 stupňoch 30-35 minút, počkajte, kým vychladne a potom ho nakrájajte na rezy.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*