Ingrediencie na 8 porcií:
Cesto:
- 8 grahamových sušienok, rozdrvených
- 3 lyžice nesoleného masla, rozpusteného
PENA HORKEJ ČOKOLÁDY:
- 2 šálky kúskov roztopenej horkej čokolády (350 g)
- 1 ½ šálky šľahačky (90 g)
MLIEČNA ČOKOLÁDOVÁ PENA:
- 1 ½ šálky kúskov mliečnej čokolády (265 g)
- 2 šálky šľahačky (120 g)
Na ozdobu:
- Aspoň 2 lyžice nastrúhaných čokoládových hoblín
- 2 lyžice kakaového prášku
Postup:
- Urobte základ: V miske zmiešajte pomleté grahamové sušienky a maslo, kým nebudú mať textúru vlhkého piesku.
- Natlačte zmes do (20 cm) pružinovej formy a pomocou dna pohára na víno alebo iného plochého nástroja pritlačte na dno.
- Pripravte penu z horkej čokolády: V miske nechajte roztopené kúsky horkej čokolády vychladnúť na izbovú teplotu a potom jemne vmiešajte šľahačku.
- Nalejte horkú čokoládovú penu na grahamový základ a uhlaďte vrch čo najviac, potom zmrazte na 15 minút.
- Pripravte penu z mliečnej čokolády: V miske nechajte kúsky rozpustenej mliečnej čokolády vychladnúť na izbovú teplotu a potom jemne vmiešajte šľahačku.
- Mliečnu čokoládovú penu nalejeme na horkú čokoládovú vrstvu a vrch uhladíme stierkou.
- Zmrazte na 2 hodiny, alebo kým pena nestuhne.
- Vezmite škrabku na zeleninu a nastrúhajte čokoládové hobliny. Urobte aspoň 2 polievkové lyžice.
- Vyberte koláč z mrazničky a jemne vyberte koláč z formy.
- Na vrch koláča preosejte kakaový prášok a potom posypte hoblinkami čokolády.
Dobre sa kombinuje s Cabernet Sauvignon. Dobrú chuť!😋👌
Leave a Reply