Zloženie:
- 5 vajec
- 3 polievkové lyžice vody
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 8 polievkových lyžíc polohr. múky
- 8 polievkových lyžíc hnedého cukru
Na krém:
- 3 dl smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 1 čajová lyžička instantnej kávy v prášku
- 2 polievkové lyžice cukru
- 5 polievkových lyžíc mlieka
- 2 stužovače šlahačky
Na ozdobu:
- 2 dl smotany na šľahanie
- 10 dkg čokoládových hoblín
Príprava:
- Z bielkov ušľaháme penu, žĺtky vymiešame s cukrom do peny a pridáme cukor, múku, kakaový prášok, potom vodu. Potom všetko premiešame, dávame pozor, aby sa neporušila pena a pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
- Medzitým si pripravíme krém. Kakaový prášok, kávu v prášku a cukor dobre vymiešame s mliekom, potom vyšľaháme smotanu a primiešame ku kakaovej hmote, aby nám vznikla čokoládová pena a pridáme stužovače.
- Keď je plát upečený a vychladnutý, krém rozotrieme.
- Na vrch vyšľaháme smotanu, posypeme strúhanou čokoládou a necháme vychladiť.
Dobrú chuť!
Leave a Reply