Čokoládový koláč s malinami: Ideálny ku šálke kávy alebo ako nedeľný dezert.

Potrebujeme:
  • 23 dkg pšeničnej polohr. múky
  • 5 dkg kakaa
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 plochej čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 4 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 170 ml oleja
  • 1,5 šálky trstinového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 20 dkg malín

Príprava:
  1. Prísady by mali mať izbovú teplotu. Obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 21×25 cm vyložte papierom na pečenie. Maliny opláchnite a osušte. Zmiešajte celozrnnú múku, kakao, sódu bikarbónu a prášok do pečiva.
  2. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, olej, cukor, vanilkový cukor a premiešajte. Pridáme zmiešanú múku s kakaom, sódou bikarbónou a práškom do pečiva a dôkladne premiešame metličkou/šľahačom (alebo môžeme použiť mixér so šľahacím nadstavcom na nízkych otáčkach).
  3. Lyžicou vložte cesto do formy. Na vrch koláča poukladajte maliny a zľahka ich pritlačte do koláča. Vložte do rúry (bez predhrievania), nastavte teplotu na 170 °C (horný a dolný ohrev) a pečte 50 minút. Vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť v plechu.
DOBRÚ CHUŤ! 🙂
Podeľte sa o recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*