Pripravte svojej rodine luxusnú čokoládovú tortu pri najbližšej príležitosti. Výsledok Vás milo prekvapí.
Ingrediencie:
- 500 ml mlieka
- 150 g cukru
- 50 g hl. múky
- 100 g kakaa
- 60 g masla
- 5 žĺtkov
- 2 ČL vanilkovej esencie
Postup:
- Na nepriľnavú panvicu na strednú teplotu dajte 3/4 množstva mlieka a vanilkovú esenciu. Jemne premiešajte a nechajte na plameni, kým mlieko nezačne mierne vrieť. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- V miske vyšľahajte mixérom žĺtky s cukrom a maslom na strednú rýchlosť, kým nevznikne hladký a pomerne hustý krém. Pomaly a postupne pridávajte polovičné množstvo vareného a vychladeného mlieka a pokračujte v miešaní.
- Múku postupne a za stáleho miešania preosievajte a taktiež aj kakaový prášok do vyššie uvedeného mlieka a neustále miešajte, kým nezačne mierne vrieť. Stlmte plameň a postupne pridávajte zvyšnú 1/4 neprevareného mlieka a premiešajte.
- Po pridaní všetkého mlieka odstavte z ohňa, preneste do sklenenej misy a nechajte vychladnúť. Pokiaľ krém okamžite neservírujete, určite použite veko. Máme hotovo!
Leave a Reply