ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR: Výborný, domáci recept. Je super aj ako poleva na dezerty a zmrzlinu!

Zloženie:
  • 2 plechovky nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 dezertná čokoláda
  • 250 gramov cukru
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 250 ml liehu (96%)

Postup:
  1. Nalejte kondenz. mlieko do hrnca. Rozdrvte dezertnú čokoládu a pridajte ju tam tiež, potom cukor a vanilkový cukor. Zahrievajte všetko na miernom ohni, kým sa ingrediencie nespoja a mierne sa nezvaria.
  2. Do vychladenej zmesi za pomalého miešania, po malých dávkach pridávajte lieh. Po premiešaní nalejte do fľaše. Likér bol hotový po 4 dňoch. Je výborný. Môžete ho podávať samotný alebo so zmrzlinou 🙂.
Vyskúšajte a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*