Cestoviny s božskou cuketovo-hubovou omáčkou! Chutná večera, ktorá ide u nás na dračku…

Ak ste si aj vy tento rok doniesli z lesa poriadny úlovok v podobe húb, môžete ich využiť v príprave tohto receptu. Doplniť ho môžete aj cuketou z vlastnej záhradky, ktoré sa tento rok urodilo naozaj veľa.

Tento pokrm je vhodný ako obed, alebo ľahká večera, pretože jeho príprava pozostáva len z pár jednoduchých krokov.

Zloženie:

  • 5 väčších húb
  • 3 kusy cukety
  • 1 cibuľka
  • 500 g fusilli cestovín
  • soľ, korenie, petržlen
  • olej
  • 1 dl smotany na varenie
  • 2 lyžičky horčice
  • 2 lyžice škrobu

Príprava:

Cibuľa a huby sa nasekajú a cuketa sa nakrája na krúžky bez lúpania.

Opečieme cibuľu s trochu oleja, pridáme huby a cuketu, potom dochutíme so soľou, korením a korením, pridáme petržlen. Ak zelenina nepustí dosť šťavy, podlejeme vodou.

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Do zeleninové zmesi pridáme smotanu, škrob a horčicu, povaríme cca 10 minút a vmiešame cestoviny.

Prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*