Dostali ste od babičky cuketu a teraz neviete, čo s ňou? Upečte z nej rýchlu a jednoduchú buchtu. Tento múčnik zaručene zachutí každému. A zvládne ho aj začiatočník. Jednoducho zmiešate všetky suroviny, hodíte na plech a za pár minút máte hotovo. Chutí ako raňajky, aj desiata.
Ingrediencie na 8 porcií
- 2 vajcia
- 350 g cukety
- 250 g cukru
- 300 g polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 prášok do pečiva
Na ozdobu
- 1/2 pohára obľúbenej marmelády
- strúhaný kokos
Pracovný postup
- Cuketu olúpte, zbavte semienok a postrúhajte na jemno. Nechajte chvíľu stáť a potom vyžmýkajte prebytočnú vodu.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, pridajte olej, vytlačenú cuketu, premiešajte a nechajte cca 5 minút stáť. Pridajte múku preosiatu s práškom do pečiva a dobre premiešajte.
- Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 170 stupňov. Pečte cca 20 minút, prepečenosť skúšajte špajľou. Hotový múčnik nechajte vychladnúť a potrite ho vašou obľúbenou marmeládou. Nakoniec posypte kokosom
Dobrú chuť.
Jednoduchý a veľmi chutný múčnik pre náročných maškrtníkov. Úžasný je najmä s čučoriedkovou marmeládou.
Leave a Reply