Cuketový koláčik, ktorý musíte vyskúšať: Plech bol prázdny skôr, než som si stihla niečo uchmatnúť!

Dostali ste od babičky cuketu a teraz neviete, čo s ňou? Upečte z nej rýchlu a jednoduchú buchtu. Tento múčnik zaručene zachutí každému. A zvládne ho aj začiatočník. Jednoducho zmiešate všetky suroviny, hodíte na plech a za pár minút máte hotovo. Chutí ako raňajky, aj desiata.


Ingrediencie na 8 porcií
  • 2 vajcia
  • 350 g cukety
  • 250 g cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 prášok do pečiva
Na ozdobu
  • 1/2 pohára obľúbenej marmelády
  • strúhaný kokos

Pracovný postup
  1. Cuketu olúpte, zbavte semienok a postrúhajte na jemno. Nechajte chvíľu stáť a potom vyžmýkajte prebytočnú vodu.
  2. V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny, pridajte olej, vytlačenú cuketu, premiešajte a nechajte cca 5 minút stáť. Pridajte múku preosiatu s práškom do pečiva a dobre premiešajte.
  3. Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 170 stupňov. Pečte cca 20 minút, prepečenosť skúšajte špajľou. Hotový múčnik nechajte vychladnúť a potrite ho vašou obľúbenou marmeládou. Nakoniec posypte kokosom
Dobrú chuť.
Jednoduchý a veľmi chutný múčnik pre náročných maškrtníkov. Úžasný je najmä s čučoriedkovou marmeládou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*