Ingrediencie:
- približne 25 sušienok
- 3 priehľadné želé (v mojom prípade hroznové želé)
- 1 kg mletého tvarohu
Okrem toho:
- 750 ml horúcej vody
- akékoľvek ovocie (moje: 10 dkg čučoriedok a malý balíček malín)
- veľkosť plechu na pečenie 20 × 25 cm alebo 20 × 30 cm
Postup:
- Dno plechu som vystlala potravinárskou fóliou (aby sa dezert ľahšie vyberal a krájal) a potom som naň poukladala sušienky.
- Želé zalejte horúcou vodou, dobre premiešajte a odložte, aby trochu stuhlo. Keď želé už stuhlo, nalejte ho do tvarohu a vymiešajte do hladka.
- Zmes som naliala do formy. Vrch dezertu posypte čerstvým ovocím. Dala som ho do chladničky, aby stuhlo.
Leave a Reply