Potrebujeme:
- Veľkosť formy 15-18 cm
- 100 g cukru kr
- 7 g agarového prášku alebo klasickej želatíny v prášku
- 50 ml vody
- 150 ml mlieka
- 350 g jogurtu
- Čerstvé ovocie (podľa chuti):
- Mango
- Hrozno
- Jahody
- Tangerine
Postup:
- Najprv pripravte ovocie. Nakrájajte mango na kocky. Jahody nakrájajte na plátky. Mandarínku ošúpeme a priečne prekrojíme na polovicu. Ak chcete mandarínku nakrájať na mesiačiky, môžete ju nakrájať len na mesiačiky. Hrozno môžete rozdeliť na jednotlivé bobule a rozkrojiť ich.
- Pripravte formu. Časť ovocia poukladajte na dno a boky formy.
- Teraz pripravte krém: Do malého hrnca dajte cukor a agar v prášku a premiešajte. Zalejeme vodou a mliekom a postavíme na oheň. Priveďte do varu na miernom ohni. Pridajte jogurt a za stáleho miešania varte na miernom ohni asi 2 minúty. Pridajte zvyšné ovocie.
- Odstavte z ohňa a naberačkou naberajte do formy.
- Nechajte v chladničke odležať 3 až 4 hodiny.
- Ak nemáte po ruke agar v prášku, môžete použiť obyčajnú želatínu. Pripravte ho podľa návodu (nechajte ho napučať v studenej vode, ale nevarte ho, len ho zohrejte) a pridajte ho do zmesi na konci, aby sa zahustil.
- Potom už len vyklopte z formy a podávajte.
Leave a Reply