Dlho som hľadala nejaký koláč na sviatok všetkých svätých. Tento je veľmi chutný a názov sa k tomu perfektne hodí: “Anjelská torta”.

Sviatok všetkých svätých je nielen časom nostalgie a návštev cintorínov, ale aj príležitosťou na stretnutie s rodinou. Keď všetci sedia pri stole a v dome sa rozprúdi rozhovor, oplatí sa naservírovať niečo chutné na spríjemnenie dňa.

Tento koláč je jednoduchou kombináciou jemného piškótového cesta s lahodnou plnkou na báze šľahačky s bielou čokoládou, strúhaným kokosom a mandľami.

Skvele sa bude hodiť na rôzne príležitosti a vďaka nezvyčajnému názvu bude hitom aj na Sviatok všetkých svätých.

Ingrediencie:

Piškótový koláč:

  • 7 vajec
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka polohr.múky
  • 0,5 šálky oleja
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Krém:

  • 500 ml smotany 30%
  • 2 tabličky bielej čokolády
  • 200 g syra mascarpone
  • 250 g mletého kokosu
  • 1 balenie mandľových lupienkov

Spôsob prípravy:

  1. Oddeľte bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K bielkom pridáme cukor a šľaháme, kým zmes nie je hustá a lesklá.
    Pridajte žĺtky jeden po druhom, jemne premiešajte.
  2. Múku preosejeme s práškom do pečiva a jemne zmiešame s vaječnou zmesou. Nakoniec pridáme olej a opäť jemne premiešame.
  3. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 30-35 minút pri 180 stupňoch Celzia alebo kým nie je špajdľa suchá.
  4. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. Smotanu vyšľaháme dotuha, na záver pridáme syr mascarpone.
  5. Do vyšľahanej hmoty pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu, kokosové lupienky a mandľové lupienky a jemne premiešame.
  6. Časť kokosu a mandlí si odložíme bokom a časť na ozdobenie koláča. Vychladnutú piškótu prekrojíme na polovicu alebo na tretiny. Krém natrieme na jednu časť piškóty a potom prikryjeme druhou vrstvou.
  7. Potrieme zvyšným krémom a posypeme mandľami a strúhaným kokosom.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*