Ingrediencie:
- 80 gramov kokosový olej
- 100 gramov čokoláda
Postup:
- Nad parou si roztopíme olej a čokoládu, v pôvodnom recepte bola uvedená mliečna čokoláda s lyžicou kakaa, ale mne sa osvedčilo dávať v pomere 1:1 mliečnu Orion čokoládu a čokoládu na varenie z Lidla, tú mám najradšej, skúšala som aj iné, ale pre mňa sú najlepšie tieto dve.
- Keď sa hmota pekne spojí dávame ju do najmenších papierových košíčkov. Skúšala som aj formičky na pralinky, ale čokoládky sa v rukách rýchlo topili tak to dávam len do košíčkov, manipulácia je jednoduchšia.
- Počkáme kým čokoláda stuhne, ja som ich dala v zime na balkón a bolo to raz dva.
- Navrch niektorých čokoládiek som nasypala oriešky, ale samotná je najlepšia.
Počet hotových kúskov záleží, samozrejme, od veľkosti košíčkov, mne vyšlo 25. Treba ich skladovať v chlade, lebo sa rýchlo topia.
Leave a Reply