
V čom je univerzálna?
V tom, že chutí rovnako dobre teplá aj studená, takže vždy si to môžete prispôsobiť svojim potrebám.

Ingrediencie:
- 2 lyžice múky/ hladká
- 2 lyžice oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie a petržlen podľa chuti
Postup:
- Ako prvé je potrebné začať so zaistením konzistencie. Treba nachystať si akúsi zápražku, a to tak, že zmiešate olej s múkou a všetko zahrievate, kým nevznikne kaša, ktorá má vzhľad bežnej zápražky na zahustenie. V tú chvíľu prilejte vodu. Toľko, aby sa vytvorila konzistencia, ktorú má vaša omáčka mať. Následne chvíľu povarte, čo eliminuje chuť múky.
- Potom už môžete pridávať ostatné ingrediencie. Konkrétne je to samozrejme prelisovaný cesnak, ďalej je to soľ a korenie a samozrejme bylinky. Všetko niekoľkokrát premiešajte a vaša cesnaková omáčka je v túto chvíľu hotová. Samozrejme po prvom ochutnaní ju môžete v budúcnosti aj doladiť, podľa vašej chuti. niekto môže pridať cesnak, iný ho môže ubrať a ďalšie môže napríklad aj experimentovať s tým, aké použije bylinky.
Leave a Reply