Ingrediencie:
- 6 ks vajcia
- 5 PL kryštálový cukor
- 1/2 KL sóda bikarbóna
- 3 KL kakao do cesta
- 2 dl mlieko
- 1 balíček Vanilínový cukor
- 3 PL polohrubá múka
- 250 g maslo
- 6 PL práškový cukor
- 1 ks Vajce ( do krému)
- 3 KL kakao do krému
Postup:
- Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme kryšt. cukor, po jednom žĺtky, sódu bikarbónu a kakao.
- Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C asi 10-15 min- zavisí od rúry.
- Roládu ešte teplú opatrne zavinieme a odstránime papier. Necháme vychladnúť.
- Krém: z mlieka, vajcia ,vanilinoveho cukru a múky uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame.
- Plnku rozdelíme na 2 časti. Jednu časť opatrne natrieme na roládu , ktorú sme opatrne rozvinuli.
- Do druhej polovice pridáme cukor a kakao a dobre vymiešame. Natrieme na bielu plnku a korpus stočíme naspäť do rolády. Dáme do chladničky.
Leave a Reply