Zložky:
- 6 vajec
- 7 polievkových lyžíc práškového cukru
- 60 ml oleja
- 60 ml mlieka
- 1 polievková lyžica kakaa
- 5 polievkových lyžíc horúcej vody
- 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
Krémy:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice cukru
- 200 g mascarpone
- 100 g mletých maslových sušienok
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 g horkej čokolády
Postup:
- Najskôr vyšľahajte kakao v horúcej vode. Bielky vyšľahajte s polovicou cukru na sneh.Samostatne vyšľahajte žĺtky s druhou polovicou cukru, pridajte olej, mlieko.Potom vmiešajte múku a premiešajte..nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
- Rozdeľte cesto na dve časti. Žlté cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie (25 x 35) a potom cik-cak hnedé cesto.
- Piškótu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C. Hneď po vložení plechu znížime teplotu na 180 °C a pečieme v závislosti od rúry 15 – 20 minút. Upečenú piškótu otočíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie, zvinieme a necháme vychladnúť.
- Najprv vyšľaháme šľahačku, potom zvlášť vyšľaháme mascarpone a cukor, potom pridáme šľahačku k mascarpone a premiešame. Krém rozdelíme na 2 časti.
- V jednej časti rozmiešajte mleté sušienky a v druhej časti pridajte rozpustenú mliečnu čokoládu, ale nechajte ju vychladnúť.
- Rozvaľkajte roládu. Neskôr na ňu naneste sušienkovú a potom čokoládovú náplň. Nechajte si trochu z každej náplne na ozdobu. Čokoládovú náplň posypte hoblinami horkej čokolády. Roládu zrolujte.
- Povrch natrite ušetreným krémom a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť a vychladnúť.Vrch môžete tiež natrieť krémom alebo ozdobiť šľahačkou.
DOBRÚ CHUŤ a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply