Dokonalé buchty na pare podľa babičky Aničky: Neexistuje, že by sa vám nepodarili…

Postupne do zmesi pridávame múku so soľou a miešame tak, že vypracujeme hladké, pružné cesto. Cesto klasicky prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na tenšie plát a vykrajujeme z neho pomocou pohára kruhy. Do stredu navrstvíme náplň a v dlaniach vyformujeme do tvaru guľôčky. Keď máme všetky buchty hotové, prikryjeme je ešte na 10 minút utierkou a necháme kysnúť.

Do hrnca nalejeme vodu a na vrch upevníme utierku pomocou gumičky. Na utierku dáme buchty a prikryjeme pokrievkou. Varíme na pare 10 minút. Buchty vyberieme z pary, prepichneme špáradlom a môžeme podávať.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*