Dokonalý makový koláč s jablkami: Robíme ho doma už roky!

Suroviny:

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g mletého maku
  • 200 g práškového cukru
  • 500 ml kyslej smotany
  • 3 jablká
  • 3 lyžice oleja
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli

Čokoládová poleva:

  • 200 g čokolády na varenie
  • 2 lyžice oleja

POSTUP

  1. Najskôr si olúpeme jablká nakrájame ich na menšie kúsky. Posypeme ich škoricou. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej a kyslú smotanu.
  2. Múku si zmiešame s práškom do pečiva a so štipkou soli. Pridáme aj mak. Potom suchú zmes vmiešame do vaječnej. Nakoniec pridáme jablká. Na plech si dáme papier na pečenie.
  3. Vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 25 – 30 minut. Vyskúšame špáradlom prepečenosť ..
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k nej olej. Vymiešame do hladka. Horúcu čokoládovú polevu nalejeme na koláč a rozotrieme nožom.

Prajeme dobrú chuť! Podeľte sa o recept aj s ostatnými priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*