Suroviny:
- 200 g polohrubej múky
- 200 g mletého maku
- 200 g práškového cukru
- 500 ml kyslej smotany
- 3 jablká
- 3 lyžice oleja
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
Čokoládová poleva:
- 200 g čokolády na varenie
- 2 lyžice oleja
POSTUP
- Najskôr si olúpeme jablká nakrájame ich na menšie kúsky. Posypeme ich škoricou. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej a kyslú smotanu.
- Múku si zmiešame s práškom do pečiva a so štipkou soli. Pridáme aj mak. Potom suchú zmes vmiešame do vaječnej. Nakoniec pridáme jablká. Na plech si dáme papier na pečenie.
- Vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 25 – 30 minut. Vyskúšame špáradlom prepečenosť ..
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k nej olej. Vymiešame do hladka. Horúcu čokoládovú polevu nalejeme na koláč a rozotrieme nožom.
Prajeme dobrú chuť! Podeľte sa o recept aj s ostatnými priateľmi.
Leave a Reply