Domáca paštéta – toto ste ešte nejedli!

Ingrediencie:

– 400 g mletého mäsa
– 400 g kuracej pečene
– 2 stredné cibule
– 2 mrkvy
– 1 malá cuketa
– 200 g čerstvých lesných húb
– 3-4 lyžice strúhanky
– 2 vajcia
– lyžica masti na smaženie

Korenie: korenie a soľ podľa chuti, štipka nastrúhaného muškátového orieška, lyžica majoránky, 2 mleté ​​guličky nového korenia, plochá lyžička provensálskych byliniek, pár guličiek mletého koriandra (pozn. koriander má intenzívnu arómu).

Príprava:
  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Umytú a olúpanú mrkvu nakrájame na plátky. Do panvice dáme lyžicu masti a orestujeme cibuľu, posunieme ku kraju panvice a poukladáme plátky mrkvy – zľahka orestujeme. Vložíme mrkvu a cibuľu do misy.
  2. Pečeň opečte na panvici, vložte do misy a to isté urobte s mletým mäsom. Nakoniec pridáme opláchnuté a nakrájané huby na menšie kúsky a počas vyprážania dochutíme soľou. Preložte do misky s mrkvou.
  3. Všetky produkty pomeľte mlynčekom na najjemnejšie, vrátane cukiet.
  4. Pridajte korenie, osoľte, okoreňte, premiešajte a skúšajte (všetko je tepelne spracované, takže pokojne vyskúšajte, skontrolujte, či nedávate viac soli alebo iného korenia).
  5. Nakoniec pridáme dve vajcia, pridáme strúhanku a všetko znova dôkladne premiešame. Preložte do formičiek – použila som 19x9cm formičky vysoké 5 cm, vznikli mi 3 kusy.
  6. Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 30 minút. Upečené vyberieme z rúry a necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky.
Dobrú chuť! 👩‍🍳
Ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*