Domáca pizza pre najväčších gurmánov: Tento recept si obľúbi každý!

Patríte medzi milovníkov talianskej kuchyne? Milujete pizzu? Vyskúšajte nefalšovaný pravý taliansky recept na prípravu úžasného cesta na pizzu.
Tajomstvo tejto svetovo preslávenej talianskej dobroty nespočíva len v lahodnej náplni. Veľa záleží na správnej príprave cesta. Prinášame vám recept na chutné, mäkké a pritom tenké cesto na pizzu. Až ochutnáte, nebudete už chcieť žiadnu inú!

Ingrediencie:
  • 400 g pšeničnej múky
  • 0,5 čajovej lyžičky soli
  • 8 g sušeného droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 2,5 lyžice olivového oleja
  • 220 ml vody

Postup:
  1. Preosejte múku so soľou, dajte ju na dosku alebo do misky a uprostred vytvorte malý jamku.
  2. V hrnčeku zarobte kvások. Do vlažnej vody rozdrobte kvasnice a pridajte cukor. Na teple nechajte vzísť kvások a nalejte ho do jamky v múke.
  3. Rukami alebo vareškou začnite od stredu cesto premiešavať, zapracujte postupne múku od okrajov. Potom pridajte dve polievkové lyžice olivového oleja. Cesto spracovávajte ručne na doske aspoň 5 minút tak, aby bolo hladké a pružné.
  4. Vezmite misku. Vymažte jej spodnú časť a steny tenkou vrstvou olivového oleja, vložte do nej cesto, zľahka posypte múkou a zakryte kuchynskou utierkou. Cesto nechajte asi pol hodiny kysnúť pri izbovej teplote. Veľkosť cesta by mala zhruba zdvojnásobiť.
  5. Vykysnuté cesto rozdeľte na dve rovnaké časti a rozvaľkajte na tenkú vrstvu. Potrite cesto paradajkovou omáčkou a navrstvite obľúbenú náplň. Okoreňte sušenými alebo čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou alebo kôprom, posypte strúhaným syrom.
  6. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte, kým nebudú okraje cesta zlatisto hnedé.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite zdieľať tento úžasný recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku :). Ďakujeme!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*