Dnes vás oboznámime so senzačne rýchlym receptom, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou. Môžete ich svojej rodine pripraviť ako chutnú desiatu, ktorú budú Vaši blízki priamo ospevovať.
Nepotrebujete k príprave týchto bochníkov takmer žiadny, vymedzený čas, ktoré Vám príprava iných jedál prehltne. Sú ľahké, rýchle a chutné.
INGREDIENCIE
400 g hladkej múky
200 g masla
30 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
150 ml teplého mlieka
2 lyžičky soli
NÁPLŇ
Kukuricu podľa chuti
150 g šunky
1 tavený syr
4 lyžice kyslej smotany
Na potretie
1 vajce
1 lyžičku kyslej smotany
strúhaný syr
(Môžete tiež zasypať sezamovými alebo inými semienkami)
POSTUP:
Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy.
Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v mise so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade.
Potom už len potrite rozšľahaným vajcom so smotanou, posypte syrom a vložte do predhriatej rúry. Pečte podľa skúseností s Vašou rúrou. Bochníky by mali byť upečené dozlata.
Leave a Reply