Najzdravšia polievka na svete: Jem ju už skoro 20 rokov a odvtedy som nebola ani raz chorá a cítim sa čoraz lepšie…

V dnešnom článku vám prinášame recept na polievku, ktorá je nielen chutná ale vďaka jej zloženiu, dokáže dokonale očistiť telo od nahromadených toxínov, dodá mu potrebné živiny, vitamíny, minerály a celkovo zvýši jeho imunitu.

INGREDIENCIE:

– 50 g mladej fazuľky

– 100 g červenej a žltej papriky

– 100 g zeleru

– 1 menšia mrkva

– 50 g špenátu

– Malý zväzok rukoly alebo petržlenovej vňate

– 100 g brokolice

– 1-2 ČL cesnakovo-zázvorovej pasty

– 2-4 ČL ajurvédskeho korenia: rasca, koriander, škorica, kurkuma, čierne korenie, klinčeky

– Morská soľ (alebo obyčajná) podľa chuti

– 1 PL olivového alebo ľanového oleja

– Polovica limetky alebo citrónu

– 250-500 ml vody

– Dyňové semienka

Postup:

  1. Nalejte si do hrnca 250 vody a vysypte do nej fazuľu. Môžete pridať aj trochu olivového oleja – zmäkne. Postavte hrniec na oheň a pridajte korenie. Je lepšie, ak ho tam dáte na začiatok, aby polievka získala tú správnu arómu a chuť.

  1. Zeleninu a ovocie si nakrájajte, mrkvu nastrúhajte na strúhadle alebo narežte na pásiky.

  1. Prilejte do hrnca ešte 150 ml vody a priveďte k varu. Teraz znížte plameň na minimum a pridajte zeleninu. Varte 10 minút a následne pridajte aj cesnakovo-zázvorovú pastu, ktorú si pripravíte rozmixovaním zázvoru a cesnaku v rovnakom pomere.
  2. Varte ďalších 5-10 minút, kým zelenina nebude uvarená. Nakoniec pridajte aj soľ. Polievku môžete konzumovať takto, alebo ju rozmixovať pomocou ručného mixéra. Vytlačte ešte trochu limetkovej šťavy, ozdobte dyňovými semienkami. Hotovo!

Ak je fazuľa stará, potom je lepšie, ak ju namočíte cez noc do vody, v opačnom prípade sa bude variť niekoľko hodín. Do polievky taktiež môžete pridať čerstvý zelený hrášok a uhorku. Konzumujte ju 3x týždenne. Vaše telo bude čistejšie a vy sa budete cítiť konečne ľahšie!

Zdroj

Páčil sa Vám recept? Podeľte sa oň so svojimi priateľmi a hlavne neváhajte tento recept hneď sami vyskúšať!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*