Pretože mám doma domácu pekáreň, tak som sa ju vyskúšala použiť aj pri príprave koláčov. Síce cesto normálne pripravujem s ručným mixérom, takto to bolo ešte jednoduchšie. Zakiaľ sa cesto miesilo a kyslo, varila som obed. Ale s vykrajovaním mi už pomáhali deti, radi sa hrajú s kysnutým cestom.
Suroviny
- Na cesto:
- 250 ml vlažného mlieka
- 120 g rozpusteného masla
- 2 vajcia
- 21 g droždia
- 120 g trstinového cukru
- 300 g hladkej múky
- 300 g ražnej múky
- štipka soli
- 100 g mliečnej čokolády (napríklad Milka)
- Na potretie:
- 1 žĺtok
- trochu mlieka
- Na poliatie:
- čokoláda
- maslo
- med
Postup prípravy na druhej strane >
1 2
Leave a Reply