Domáce čokoládové šišky PEČENÉ V RÚRE! Sú vynikajúce a nebude vám po nich ťažko.

Pretože mám doma domácu pekáreň, tak som sa ju vyskúšala použiť aj pri príprave koláčov. Síce cesto normálne pripravujem s ručným mixérom, takto to bolo ešte jednoduchšie. Zakiaľ sa cesto miesilo a kyslo, varila som obed. Ale s vykrajovaním mi už pomáhali deti, radi sa hrajú s kysnutým cestom.

Suroviny

  • Na cesto:
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 120 g rozpusteného masla
  • 2 vajcia
  • 21 g droždia
  • 120 g trstinového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 300 g ražnej múky
  • štipka soli
  • 100 g mliečnej čokolády (napríklad Milka)
  • Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • trochu mlieka
  • Na poliatie:
  • čokoláda
  • maslo
  • med

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*