Domáce halušky s bryndzou, ktoré robím podľa receptu mojej mamy.

Kto by ich nemal rád, však? Tradičné jedlo, ktoré nasýti a všetci si pochutnajú. Tu je rýchly tradičný recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g bryndze (ovčí syr)
  • 200 g slaniny alebo údenej slaninky
  • 200 g hl. múky
  • Soľ
  • Čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať (voliteľné, na ozdobu)

Inštrukcie:

  1. Pripravte si zemiaky: Zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Pomocou handričky alebo rúk vytlačte z nastrúhaných zemiakov prebytočnú vodu.
  2. Urobte cesto: Vo veľkej mise zmiešame nastrúhané zemiaky s múkou a štipkou soli. Cesto by malo byť husté, ale stále mierne lepivé.
  3. Uvarte si halušky: Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Pomocou halušky alebo cdníka s veľkými otvormi pretláčame cesto do vriacej vody, aby sme vytvorili malé halušky.
  4. Varte ich, kým nevyplávajú na povrch, a potom ich nechajte dopiecť ešte 1-2 minúty. Odstráňte ich dierovanou lyžicou a odložte.
  5. Pripravte slaninu: Kým sa halušky uvaria, nakrájame slaninu alebo slaninu a opečieme na panvici do chrumkava. V prípade potreby vypustite prebytočný tuk.
  6. Vo veľkej mise zmiešame uvarené halušky s bryndzou, kým sa syr neroztopí a obalí halušky. Pridajte chrumkavú slaninu a dobre premiešajte.
  7. Bryndzové halušky podávame horúce, prípadne ozdobené čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
    Vychutnajte si tradičné bryndzové halušky! Toto jedlo si najlepšie vychutnáte čerstvé a teplé.

Prajeme dobrú chuť

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*