Domáce pagáčiky so syrom a slaninou: Vždy sú lepším riešením ako kupované a tieto so slaninou a syrom sú vynikajúce.

Určite ste už aspoň raz kúpili pagáčiky v pekárni. Toto chrumkavé pečivo je skvelým návrhom na raňajky alebo večeru a odporúčame vám, aby ste si ich pripravili doma.

Namiesto lístkového cesta použite obyčajné cesto, do ktorého pridajte aromatický tvrdý syr a slaninu. Tieto dve ingrediencie dodávajú koláčikom špeciálnu chuť a sme si istí, že uspejete na prvý pokus.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hl. múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky cukru
  • štipka soli
  • 250 g syra čedar
  • 2 vajcia
  • 80 g masla
  • 100 g slaniny
  • 100 ml mlieka

Postup:

  1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a cukor. Všetko dobre premiešame, potom pridáme nastrúhané ľadové maslo a dobre premiešame. Potom pridáme nastrúhaný syr čedar s opraženou a nakrájanou slaninou. Všetko premiešame.
  2. Rozšľaháme mlieko a vajcia, potom nalejeme do cesta a vymiesime. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a trochu prehnetieme, potom ho rozvaľkáme pomocou valčeka. Pohárom vydlabte okrúhle tvary.
  3. Koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozpusteným maslom a potom pečieme vo vyhriatej rúre na 220°C asi 20 minút.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*