Domáci chlieb za pár minút – bez kysnutia!

Päť minút práce, tridsať minút pečenia a na stole sa parí báječný chlieb! Je to veľmi dobré malé eso, keď vám dôjde chlieb alebo sa vám nechce do obchodu, pretože je zlé počasie.

Množstvá dám na dva spôsoby, raz v mierkach a druhýkrát odmerané s hrnčekom pre tých, ktorým sa nechce vážiť.

Ingrediencie:

– 50 dkg hladkej múky (5 hrnčekov múky)
– 1 lyžička soli
– 1 lyžička cukru
– 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
– 2 hrnčeky kefíru alebo prírodného jogurtu (150 g)
– 2 dl vody (1 hrnček vody)

Príprava:

  1. Zapnite rúru na 200 stupňov! Suché ingrediencie prisypte do misky a do stredu nalejte kefír a vodu. Spolu to ručne opracovávame. Ide nám hlavne o vláčne cesto, ktoré na záver nahrubo vytvarujeme do okrúhleho tvaru a jednoducho dáme so formy na pečenie vystlanou papierom na pečenie.
  2. Teraz prichádza na rad skrášľovanie: vrch pohladíme mokrými rukami, aby bol trochu hladší a potom ho nožom narežeme do tvaru aký sa vám páči.
  3. Teraz môže ísť do rúry, odkiaľ ho po dobrých tridsiatich minútach vyberieme a položíme na stôl k našej najväčšej radosti.

Dobrú chuť!

Autor: Margó Rupáner-Gallé

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*