Domáci elixír imunity. Pripravte si zásobu tejto šťavy na zimu!

Prichádza jeseň a s ňou aj chladné obdobie. Hľadáte prírodný spôsob, ako posilniť imunitu? Siahnite po šťave z kyslej kapusty – skutočná pokladnica zdravia!

Tento probiotický nápoj nielenže posilňuje imunitu, ale priaznivo pôsobí aj na tráviaci systém a celkovú pohodu. Zistite, prečo sa ho oplatí zaradiť do jedálnička.

Blížiaca sa jeseň a zima je obdobím, kedy je naša imunita vystavená skúške. V boji proti prechladnutiu a infekciám sa oplatí siahnuť po prírodných riešeniach a jedným z nich je šťava z kyslej kapusty.

Tento domáci elixír nielenže posilňuje náš imunitný systém, ale poskytuje aj mnoho cenných živín, ktoré podporujú fungovanie celého tela. Navyše jeho príprava doma je mimoriadne jednoduchá a zdravotné benefity sú neoceniteľné.

Zistite, prečo stojí za to piť šťavu z kyslej kapusty a ako ju zaviesť do každodennej stravy.

Nakladaná zelenina, najmä kyslá kapusta, je už po stáročia cenená pre svoje zdraviu prospešné vlastnosti. Obsahujú množstvo vitamínov, minerálov a probiotík, ktoré priaznivo pôsobia na naše zdravie.

Šťava z kyslej kapusty je bohatá najmä na vitamín C, ktorý posilňuje imunitu, a vitamíny skupiny B, potrebné pre správne fungovanie nervovej sústavy.

Prečo sa oplatí piť šťavu z kyslej kapusty?

  • Posilňuje imunitu: Probiotiká obsiahnuté v kyslej kapuste posilňujú črevnú bakteriálnu flóru, čo sa premieta do lepšej imunity.
  • Zlepšuje trávenie: Šťava z kyslej kapusty upravuje činnosť čriev, zmierňuje plynatosť a zápchu.
  • Protizápalové: zlúčeniny v ňom obsiahnuté majú protizápalové vlastnosti, ktoré môžu byť užitočné pri mnohých ochoreniach.
  • Znižuje krvný tlak: Pravidelná konzumácia kyslej kapusty môže pomôcť znížiť krvný tlak a znížiť riziko srdcových chorôb.
  • Podporuje chudnutie: Siláž má nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje pocit sýtosti a urýchľuje metabolizmus.

Ako vyrobiť šťavu z kyslej kapusty?

Šťavu z kyslej kapusty si môžete kúpiť v obchode alebo si ju pripraviť sami doma. Stačí čerstvá kyslá kapusta a trocha vody. Kapustu treba poriadne vyžmýkať a potom zaliať vodou. Po niekoľkých hodinách bude šťava pripravená na pitie.

Ako piť šťavu z kyslej kapusty?

Šťavu z kyslej kapusty môžete piť niekoľkými spôsobmi:

  • Nalačno: Pol pohára šťavy vypitej ráno nalačno povzbudí črevá a posilní imunitný systém.
  • Ako prídavok k jedlám: Šťavu z kyslej kapusty možno pridávať do polievok, omáčok alebo šalátov.
  • Ako základ pre koktaily: Šťava z kyslej kapusty sa perfektne hodí k inej zelenine a ovociu a vytvára lahodné a zdravé koktaily.

Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*