Domáci slivkovo-tvarohový koláč: Babičkin recept, ktorý ulahodí každému…

  • Pripravte si tento jednoduchý koláč ešte dnes. Lahodná chuť poteší Vaše chuťové poháriky.

Potrebujeme:
Na cesto:
  • 100 g masla
  • 1 štipka soli
  • 200 g hladkej múky
  • 5 ks vajec
Na náplň:
  • 750 g mäkkého tvarohu
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 600 ml smotany na šľahanie (33% tuku)
  • 2 sáčky stužovača šľahačky
  • 250 g slivkového lekváru
  • 50 ml rum
  • Práškový cukor

Postup:
  1. V hrnci privedieme k varu 500 ml vody, v ktorej rozpustíme maslo a soľ. Potom pridáme múku a za stáleho miešania ohrievame tak dlho, až sa cesto prestane prichytávať k hrncu.
  2. Do vychladnutej hmoty postupne zašľaháme vajce, potom cesto rozdelíme na polovice a každú rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C asi 20 minút (na dno rúry vložíme kastrólik s horúcou vodou).
  3. Tvaroh a vanilkový cukor dáme do misy, smotanu vyšľaháme so stužovačom a vmiešame do tvarohovej zmesi. Na jeden vychladnutý plát rozotrieme lekvár zmiešaný s rumom a potom tvarohovú náplň.
  4. Druhý plát položíme navrch, jemne pritlačíme a dáme do chladničky vychladiť. Koláč krájame na rezy a podávame posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*