Domáci vianočný perník, po ktorom sa len tak zapráši. Robím ho každý rok a nikdy ma nesklamal!

Dnes prichádzam s geniálnym nápadom na vianočný perník. Je taký dobrý, že zmizne z tanierov mihnutím oka. Jeho príprava je navyše neskutočne jednoduchá. Čo viac si priať?

Aj keď sa vianočné menu vo veľkej miere spája s pôstnymi jedlami, dominujú ryby, kapustnica, sušené hríby a červený boršč, nemôžeme zabudnúť ani na chutné domáce pečivo.

Určite mi dáte za pravdu, že sviatočné obdobie je neodmysliteľne späté s koláčmi, akými sú tvarohové, makové a perníkové.

Mám úžasný recept, ktorý ma nikdy nesklamal. Tak to bolo aj v prípade mojej mamy a starej mamy, pretože tento recept sa v mojej rodine dedí z generácie na generáciu.

Preto, ak chcete prekvapiť svojich blízkych brilantným vianočným pečením, ste na správnom mieste. Veľkolepý úspech je zaručený od samého začiatku!

Domáci perník v tejto verzii nie je pastvou len pre mlsné jazýčky, ale aj pre oči. Vyzerá to nádherne!

Ingrediencie:

  • 130 g masla
  • 1 šálka cukru
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 3 polievkové lyžice slivkového lekváru
  • 4 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžičky škorice
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 3 čajové lyžičky obilnej kávy
  • 1,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 1 šálka mlieka
  • 2 šálky pšeničnej polohr.múky

Poleva:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 50 ml smotany 30 percent

Extra:

  • mandľové vločky na posypanie
  • slivkový lekvár (vrstvenie)

Spôsob prípravy:

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*