Domáci vlašský šalát. Keď ho vyskúšate, ten zo supermarketu si už nikdy nekúpite!

Postup:
1.) Začnite uvarenými zemiakmi, ktoré si ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
2.) Pomôžte si kolieskom, ktoré používame pri príprave zemiakov na zemiakový šalát, tak docielite naozaj drobné kúsky zemiakov.
3.) Do druhej misky si pripravte cibuľu nakrájanú nadrobno a k nej pridajte čierne korenie a soľ, premiešajte a nechajte chvíľu odstáť.

4.) Keď cibuľa zmäkne, pridajte ju k zemiakom a všetko spolu zalejte sladko-kyslým nálevom, ktorý získate zo sterilizovaných uhoriek.
5.) Použite 100 – 200 ml a poriadne šalát premiešajte.
6.) Opäť si nechajte šalát odstať a medzitým si pripravte salámu.

7.) Tú nakrájajte na tenké rezančeky. Rovnako na drobné kúsky nakrájajte aj uhorku.
8.)  Potom k zemiakom pridajte salámu, uhorky a hrášok.
9.) Všetko spolu poriadne premiešajte, podľa chuti ešte pridajte soľ alebo čierne korenie, pridajte majonézu a horčicu a opäť spolu všetko poriadne premiešajte.

10.) Ak sa vám zdá majonéza príliš kyslá, môžete pridať cukor.
11.) Potom šalát odložte do chladničky aby sa všetky chute spolu spojili.
12.) Šalát môžete podávať osobitne s pečivom alebo je aj vhodnou ingredienciou na chlebíčky pod šunku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*