Ingrediencie pre 4 osoby:
- 2-3 steaky
- 1 hlava jarnej cibuľky
- 1 hlávka kelu
- 4 čerstvé mrkvy
- 3 hlavy červenej cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 4 bobkové listy
- 2 polievkové lyžice Podravka
- 1,5 ČL mletého čierneho korenia
- Pol lyžičky domácej bravčovej masti
- voda
Príprava:
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Odstráňte korene z jarnej cibuľky a kelu, opláchnite vodou a nakrájajte na veľké kocky.
Cibuľu a cesnak opražíme na masti dozlatista, potom pridáme mäso, bobkový list a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo mäso zakryté. Varte dve hodiny na miernom ohni.
Keď je mäso uvarené, pridajte mrkvu, jarnú cibuľku, kel a korenie. V prípade potreby pridáme ešte vodu, korenie. Varte asi dvadsať minút.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply