Dusené so zeleninou a hovädzím… Výborné!

Ingrediencie pre 4 osoby:

  • 2-3 steaky
  • 1 hlava jarnej cibuľky
  • 1 hlávka kelu
  • 4 čerstvé mrkvy
  • 3 hlavy červenej cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • 2 polievkové lyžice Podravka
  • 1,5 ČL mletého čierneho korenia
  • Pol lyžičky domácej bravčovej masti
  • voda

Príprava:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Odstráňte korene z jarnej cibuľky a kelu, opláchnite vodou a nakrájajte na veľké kocky.

Cibuľu a cesnak opražíme na masti dozlatista, potom pridáme mäso, bobkový list a zalejeme takým množstvom vody, aby bolo mäso zakryté. Varte dve hodiny na miernom ohni.

Keď je mäso uvarené, pridajte mrkvu, jarnú cibuľku, kel a korenie. V prípade potreby pridáme ešte vodu, korenie. Varte asi dvadsať minút.

Prajeme dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*