
Manželský pár vyrába antialergický džem z ambrózie. Chemická inžinierka Mária Csubák vyrába s manželom z ambrózie výrobok podobný džemu a olej.
Prípravok priaznivo pôsobí na ľudský organizmus a okrem iného je výborný pri liečbe alergických ťažkostí. Málokoho by napadlo, že táto rastlina, s ktorou sa zaobchádza ako s burinou, by mohla mať prospešné vlastnosti.
O to viac by ich prekvapilo, keby poznali najnovšie výsledky výskumu, ktoré dokazujú terapeutické účinky jeho zložiek pri nespočetných ochoreniach. Priaznivo pôsobí pri alergiách.
„Džem“ zo zelených výhonkov ambrózie je mimoriadne vhodný na posilnenie imunitného systému, detoxikáciu organizmu, liečbu alergií.
Ambróziový olej je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, čo priaznivo pôsobí na priepustnosť cievnych stien a reguláciu cholesterolu v tele.
Toto využitie ambrózie je považované za novinku, no ako liečivú bylinu ju používali už Indiáni. O spôsobe prípravy uviedol, že lekvárový koncentrát sa vyrába z čerstvých výhonkov, ktoré sú mimoriadne horké, no pôsobia na organizmus veľmi priaznivo.
Olej sa na druhej strane vyrába lisovaním zrelých semien ambrózie za studena. S prípravkami treba začať 2-3 mesiace pred sezónou, aby sa na to telo mohlo pripraviť.
Zaujal vás príspevok? Zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply