Začíname prípravou cesta
To je základ a tak sa pozrime na to, ako ho pripraviť. Nie je to zase tak nič zložité, pretože v podstate stačí zmiešať všetky ingrediencie dohromady. Maslo by malo byť izbovej teploty, aby sa dobre spojilo, cesto by malo byť jednotné a hutné. Je možné ho miešať ručne, alebo s použitím robota. Akonáhle má požadovanú konzistenciu, dá sa do misy a následne zhruba 30 minút vychladiť. Za okno, alebo do chladničky.
Pokračujeme prípravou krému
Akonáhle je cesto hotové a chladne, je možné postúpiť do fázy číslo dva, ktorou je príprava samotného krému. Základom je puding, ktorý sa uvarí podľa návodu na sáčku. Teda s cukrom a mliekom. Ten sa nechá ľahko chladnúť a občas sa premieša, aby sa netvorili hrudky. Keď má prijateľnú teplotu, zamieša sa do neho kyslá smotana, ďalej sa nasypú tiež hrozienka vopred naložené v rume. Dôležité je však to, aby sa nechali odkvapkať. Rum ako taký sa totiž do krému neleje. Ďalej sa prileje sa citrónová šťava a všetko sa dôkladne premieša a takto jednoducho je hotový aj samotný krém na tvarohový koláč s kyslou smotanou.
Pripravujeme koláč
Obe hlavné časti sú pripravené. Teraz je čas dať ich dohromady a pripraviť samotný koláč. Prvou fázou je cesto, ktoré treba rozdeliť na dve približne rovnaké polovice. Jedna je spodná, druhá horná časť. Cesto by sa malo rozváľať na tvar plechu a malo by mať rovnakú výšku. Na plech sa položí papier na pečenie a na neho príde spodná vrstva cesta. Na túto vrstvu sa naleje samotný krém, ktorý by mal mať už ľahko tuhú konzistenciu. Ďalej sa pripraví druhá polovica cesta. A to rovnako, ako prvý. Rozváľa sa na veľkosť plechu a potom sa položí na vrstvu samotného krému.
Pečenie na 180 stupňov
Akonáhle je na plechu všetko potrebné, je možné ho vložiť do rúry. Tá by mala byť už predhriata. A to na celkom štandardný teplotu 180 stupňov Celzia. Môže sa jednať o rúru teplovzdušnú, ale aj klasickú. V tej je potrebné mať zapnutý horný aj spodný ohrev. Plech sa vloží do prostrednej časti. Tvarohový koláč sa tu pečie zhruba po dobu 25 – 30 minút. Podľa aktuálnej farby. Malo by byť jasne viditeľné, že je koláč hotový. Akonáhle začne príliš hnednúť, je ideálna chvíľa na vybratie.
Leave a Reply