Famózna PARÍŽSKA TORTA, ktorá poteší celú Vašu rodinu aj priateľov!

Potrebné ingrediencie:
Cesto:
  • 4 žĺtky
  • 300 g práškového cukru
  • 150 ml vody
  • 150 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 Prášok do pečiva
  • lyžica kakaa
Krém:
  • 4 šľahačka
  • 300 g horkej čokolády
  • ríbezľový džem
Poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g tuku

Postup prípravy:
  1. Krém pripravte deň vopred: Z nalámanej čokolády pripravte šľahačku, nechajte ju cez noc vychladnúť v chladničke a na druhý deň vyšľahajte do hladkého krému.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej a vodu a nakoniec vmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečte približne pol hodiny pri 180 °C.
  3. Hotový koláč vyklopíme a necháme vychladnúť, potom ho potrieme ríbezľovým džemom a potrieme krémom. Nakoniec prelejte čokoládovou polevou, ktorú pripravíte tak, že čokoládu nalámete na kúsky a spolu s tukom ju rozpustíte v horúcom vodnom kúpeli do hladka. Kto chce, môže dozdobiť aj šľahačkou. 🙂
Dobrú chuť!❤️

 

Autorka receptu:Tereza M.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*