Famózne koláčiky z majonézy, ktoré nestvrdnú ani na druhý a ani na tretí deň.

Postup:

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do inej misky si nachystáme múku a pridáme žĺtky, ktoré si rozmiešame v zvyšnom mlieku. Pridáme aj majonézu, rum, vanilku, soľ, citrónovú kôru a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste podkysnúť asi 20 minút. Ak je cesto príliš lepivé, pridáme viac múky.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na približne rovnaké kúsky. Každý vytvarujeme do tvaru hrubšej placky s priehlbinou uprostred, potom prikryjeme a necháme ešte podkysnúť. Potom do stredu navrstvíme plnku, okraje potrieme rozpusteným maslom zmiešaným rumom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Potom vyberieme a ešte raz potrieme maslom a rumom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: zkustosam

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*