Famózne rezy plnené orechami: Jeden z najobľúbenejších babičkiných receptov!

Zložky
Na cesto:
  • 8 vajec
  • 16 dkg cukru
  • 16 dkg múky
  • 5 polievkových lyžíc mletých orechov
1. krém
  • 3 dl mlieka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 15 polievkových lyžíc mletých orechov
2. krém
  • 50 dkg margarínu
  • 20 dkg práškového cukru
  • 0,5 dl rumu
  • 4 dl smotany na šľahanie
Na ozdobu:
  • polovica jadier vlašských orechov

Príprava
  1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
  2. Vmiešajte do múky a potom pridajte vlašské orechy k vajciam s cukrom.
  3. Bielka vyšľahajte na tuhý sneh a opatrne ich vmiešajte do zmesi orechov.
  4. Formu na pečenie vymastite alebo vyložte papierom na pečenie. Nalejte cesto, uhlaďte ho a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
  5. Na krém 1, priveďte mlieko do varu, pridajte oba cukry a orechy. Varte 1-2 minúty a potom nechajte vychladnúť.
  6. Na krém 2, maslo vymiešajte s práškovým cukrom a zmiešajte s uvarenými orechmi. Ochuťte rumom. Smotanu vyšľahajte do tuha a pridajte ju do krému. Trochu si nechajte na vrch. Na cesto natrieme krém 1 a 2  a navrch dáme zvyšnú šľahačku. Nakrájajte podľa chuti a ozdobte polovicou vlašského orecha.
Prajeme dobrú chuť!👌👩‍🍳 A ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*