Zložky
Na cesto:
- 8 vajec
- 16 dkg cukru
- 16 dkg múky
- 5 polievkových lyžíc mletých orechov
1. krém
- 3 dl mlieka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 polievkové lyžice cukru
- 15 polievkových lyžíc mletých orechov
2. krém
- 50 dkg margarínu
- 20 dkg práškového cukru
- 0,5 dl rumu
- 4 dl smotany na šľahanie
Na ozdobu:
- polovica jadier vlašských orechov
Príprava
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
- Vmiešajte do múky a potom pridajte vlašské orechy k vajciam s cukrom.
- Bielka vyšľahajte na tuhý sneh a opatrne ich vmiešajte do zmesi orechov.
- Formu na pečenie vymastite alebo vyložte papierom na pečenie. Nalejte cesto, uhlaďte ho a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
- Na krém 1, priveďte mlieko do varu, pridajte oba cukry a orechy. Varte 1-2 minúty a potom nechajte vychladnúť.
- Na krém 2, maslo vymiešajte s práškovým cukrom a zmiešajte s uvarenými orechmi. Ochuťte rumom. Smotanu vyšľahajte do tuha a pridajte ju do krému. Trochu si nechajte na vrch. Na cesto natrieme krém 1 a 2 a navrch dáme zvyšnú šľahačku. Nakrájajte podľa chuti a ozdobte polovicou vlašského orecha.
Prajeme dobrú chuť!👌👩🍳 A ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply