Famózny karamelový krém s vanilkou pripravený raz-dva-tri. Naplníte ním koláče, torty a iné dezerty!

Postup:

1.

Vanilkový lusk prekrojíme na polovicu a vyberieme celé vnútro. Túto vanilkovú dreň aj celý lusk vložíme do hrnca s mliekom a odložíme do chladničky na niekoľko hodín (najlepšie na celú noc), aby vanilka prevoňala celé mlieko.

2.

Mlieko z chladničky vyberieme, vyberieme lusk (ten už nebudeme potrebovať) a pridáme cukor a hladkú múku. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.

3.

Maslo vyšľaháme do peny, postupne striedavo pridávame karamelové salko a uvarenú kašu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý môžeme použiť na rôzne dezerty. Napríklad do parížskych rožkov, veterníkov, rolád alebo do rôznych rezov a koláčov.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*