Ingrediencie:
- 1 kg mäsa na steak
- 3 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku, mleté
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 kg mrkvy, olúpaná a nakrájaná na koliečka
- 1 malá cibuľa, nahrubo nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice strúhaného zázvoru
- ½ lyžičky soli a korenia
- ¼ šálky koriandra nahrubo nasekaného
- ½ šálky kuracieho vývaru alebo vody
- Limetková kôra
Postup:
- V plytkej miske zmiešame limetkovú šťavu, mletý cesnak, sójovú omáčku a olivový olej. Vložte steak do misky a otočte ho, aby ste ho obalili v marináde. Zakryte plastovým obalom a vložte do chladničky na 2 hodiny.
- Na mrkvové pyré zmiešajte mrkvu, cibuľu, nasekaný cesnak, zázvor, soľ, kurací vývar a toľko vody, aby ste zakryli zeleninu do hrnca. Mrkvovú zmes priveďte do varu a znížte teplotu na var. Pokračujte vo varení asi 30 minút, alebo kým mrkva nezmäkne.
- Mrkvu sceďte a tekutinu vylejte. Uvarenú mrkvovú zmes spolu s koriandrom vložte do kuchynského robota a spracujte, kým nebude hladká. Ochutnajte na dochutenie, v prípade potreby pridajte soľ a korenie. Steak vyberte z marinády a nechajte pri izbovej teplote asi 20 minút postáť.
- Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na stredne vysokú teplotu. Položte steak na rozpálený gril/panvicu a pečte asi 4 minúty. Steak otočte a grilujte ďalšie 3-4 minúty, kým steak nebude stredne prepečený. Nechajte steak odpočívať 5 minút a potom ho nakrájajte na tenké plátky.
- Grilovaný steak podávajte na pyré so zázvorom a mrkvou. Ozdobte ho limetkovou kôrou.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply