Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 15 dkg kryštálového cukru
- 1 dl oleja
- 1 dl mlieka
- 25 dkg hladkej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Náplň:
- 25 dkg tvarohu
- Citrónová strúhaná kôra
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice krupice
- broskyňový kompót
Postup:
- 4 celé vajcia zmiešajte s 15 dkg kryštálového cukru do peny. Potom pridajte 1 dl oleja, 1 dl mlieka a dobre premiešajte. Vmiešajte 25 dkg preosiatej hladkej múky a polovicu balíčka prášku do pečiva. Všetko dobre premiešajte metličkou. Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejte doň cesto.
- Pripravte náplň: Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice. Na cesto dajte malú lyžičku tvarohu – vytvoríte tak kopčeky tvarohovej plnky.
- Ovocie z kompótu scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Ovocie vtlačte do cesta medzi tvarohovú náplň a plnku. Pripravený koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne pol hodiny. Keďže každá rúra pečie inak, cesto skontrolujte špáradlom. Koláč nechajte vychladnúť, pocukrujte ho a nakrájajte.
Leave a Reply