Fantastický recept na závin dvoch chutí, ktorý nekysne: Pripravíte ho rýchlo a chutí lepšie ako kysnutý, toto je recept!

Postup:

Najskôr si urobíme plnky, ktoré necháme vychladnúť.

Spracujeme cesto, necháme 5 minút odpočinúť. Potom rozdelíme na 4 diely a rozvaľkáme na placky. Na 2 placky nanesieme makovú náplň a na ďalšie 2 orechovú plnku.

Zavinieme a dáme na plech na papier na pečenie. Kto chce môže potrieť vajíčkom, aby záviny mali peknú farbu.

Pečieme asi pri 170 ° C do ružova.

Maková plnka: 200 g mletého maku, mlieko, 150 g cukru, hrsť hrozienok, 2 lyžice rumu, na zahustenie strúhaný perník alebo roztlačené piškóty a alebo strúhanka – mak sa dá variť spolu s mliekom za stáleho miešania. Potom pridáme hrozienka, rum a cukor. Na záver pridáme perník na zahustenie a necháme vychladnúť.

Orechová plnka: 250 g rozomletých vlašských orechov, 2 lyžice cukru, 2 lyžice rumu, 2 lyžice medu, asi 250 ml mlieka a lyžička citrónovej kôry a hrsť hrozienok – všetko sa dá variť a za stáleho miešania necháme chvíľku povariť.

zdroj: zeny.osobnosti.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*