Sme si istí, že bude vaša obľúbená. Ide o väčšiu dávku, dá sa úmerne znížiť.
Ingrediencie:
- 1 kg mletého bravčového mäsa
- 3 veľké cibule
- 3 zväzky petržlenu
- 1 kg strúhaných zemiakov
- 4 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 25 dkg strúhanky
- bazalka (voliteľné)
Príprava:
- Zemiaky nastrúhame, roztlačíme, aby sme sa zbavili prebytočnej vlhkosti.
- Pridajte k mletému mäsu, potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a červenú cibuľu.
- Nakoniec môžete pridať strúhanku a vajcia, potom soľ a korenie podľa chuti (ak máte radi bazalku, môžete pridať).
- Po dobrom premiešaní necháme aspoň pol hodiny v chladničke, aby sa chute prepojili.
- Vytvarujeme valčeky, opečieme na rozpálenom oleji, vyberieme na papierovú utierku a scedíme.
Leave a Reply