Fazuľu pred varením nemáčate? Nerobíte dobre!

Psychologička Amanda Rose sa počas svojej práce snažila osvetliť, čo môže spôsobiť depresiu. Počas svojho výskumu dospela k záveru, že medzi depresiou a nutričnými nedostatkami existuje úzky vzťah.

Nedostatok zinku bol podľa jej vlastných skúseností jednou z hlavných príčin posttraumatickej depresie. Podľa odborníčky niektoré potraviny, ako sú obilniny, strukoviny, orechy a semená, bránia vstrebávaniu zinku, železa a rôznych iných minerálov.

Strukoviny, ako fazuľa, hrach, šošovica, cícer, arašidy, sú veľmi bohaté na živiny, no mnohé dôležité živiny sa vstrebávajú. Aby sme sa vyhli depresii, potrebujeme zinok, železo a horčík.

Ak náš jedálniček pravidelne obsahuje strukoviny, musíme zabezpečiť, aby sme vyššie spomenuté živiny nahradili inými spôsobmi.

Dôležité je, že fazuľu pred varením namočíte!

V poslednej dobe veľa ľudí fazuľu nenamáča, ale radšej pokračuje vo varení. Ale… Amanda hovorí, ak je fazuľa na jednu noc v horúcej vode namočená, obsah kyseliny fytovej klesá.

Touto jednoduchou operáciou dokážeme zvýšiť vstrebávanie minerálov o viac ako 50 %. Kyselina fytová viaže minerály v črevách skôr, ako sa stihnú vstrebať, takže telo ich nevie správne využiť.

Na zníženie obsahu kyseliny fytovej v strukovinách pred konzumáciou možno použiť nasledujúcu metódu.

Zmiešajte horúcu vodu a filtrovanú vodu a nalejte na fazuľu toľko, aby bola úplne zakrytá. Operáciu vykonajte deň pred varením a misku umiestnite na teplé miesto cez noc.

Teplú vodu skladujte v termoske a akonáhle fazuľa absorbuje množstvo, dolejte ju z termosky.

Vyskúšajte tento tip, ak ste to doteraz nerobili.

 

zdroj obr.:decorexpro

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*