Francúzske karamelové kocky – keď sa naučíte tento karamelový krém, iné už chcieť nebudete.

Postup prípravy:

Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečiem. Pečiem pri teplote 180 stupňov dozlatista. Cca 25-30 minút.

Väčšiu časť vody dám zovrieť, pridám 70 g kr. cukor a vanilkový cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas alebo vanilkový puding a uvarím kašu.

Do horúcej kaše potupne zamiešame sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru.
Do polovice plnky vmiešame kakao.
Na cesto natriem najprv svetlú a potom tmavú plnku.

Karamelový krém:
Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme mliekom a rozvaríme. Dáme do chladničky na niekoľko hodín alebo na celú noc.
Potom do toho pridáme šľahačku v prášku a vyšľaháme. Natrieme na náplň a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*