Geniálne zemiaky, ktoré su pripravené za 10 minút a všetci budú zaručene spokojní!

  • Fantastický tip na pohostenie a výborné predjedlo na každú oslavu alebo skvelú chuťovku. Recept mojej svokry robíme na každú oslavu namiesto chlebíčkov a nikto nemôže odolať.

Potrebujeme:
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • 1 šálka nakrájanej klobásy
  • 1 malú paradajku
  • 2 zelené papriky
  • mladú cibuľku
  • 2 PL konzervovanej kukurice
  • 1 pohár strúhaného syra
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL paradajkovej pasty alebo drene
  • soľ, korenie, tymian podľa chuti


Postup:
  • 1. Ako prvé si zemiaky umyjeme a nakrájame na väčšie kolieska. Na každom plátku nožom narežeme plytké ryhy do mriežky.
  • 2. Plátky naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, osolíme a potrieme jemnou vrstvou oleja.
  • 3. Teraz si pripravíme podkladovú omáčku. Zmiešame paradajkovú pastu, pretlak, korenie, zvyšný olej a natrieme pomocou silikónového štetca na každý zemiak.
  • 3. vrstva v tomto poradí: nastrúhaný syr, nakrájanú klobásku, paradajky, papriku, kukuricu a opäť vrstvu strúhaného syra.
  • 4. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C po dobu 10 minút.
Prajeme dobrú chuť!😋 Sú svelé!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*