Halušky od babky: Neodolateľná chuť, ktorá spája generácie!

A ak si chcete pripraviť bezlepkové halušky, nie je nič jednoduchšie ako nahradiť hrubú múku tou vhodnou pre celiakov. Vyskúšala som aj tento variant a musím povedať, že chuťovo rozdiel prakticky nespoznáte.

SUROVINY (4 PORCIE)
  • zemiaky 1 kg
  • hrubá múka (príp. bezlepková) 300 g
  • bryndza 250 g
  • kvalitná údená slanina 100 g
  • soľ
  • pažítka na ozdobu (voliteľné)

POSTUP
  • Ošúpané zemiaky nastrúhajte najemno, pridajte múkou a zamiešajte. Správnu konzistenciu cesta spoznáte tak, že sa cesto ľahko odlepuje od misky.
  • Na panvici vyškvarte slaninu nakrájanú na kocky.
  • Vodu vo veľkom hrnci priveďte do varu a pridajte trochu soli. Cesto postupne cez sitko, ktoré je určené na prípravu halušiek, prepasírujte drevenou vareškou do vriacej vody. Snažte sa robiť čo najmenšie nočky, varením ľahko nadobudnú veľkosť.

  • Uvarené halušky spoznáte tak, že vyplávajú na povrch. Potom ich dierovanou naberačkou vyberte.
  • Hotové halušky dajte do veľkej misy a premiešajte ich s bryndzou. Pri servírovaní ich ľahko omastite, pridajte vyškvarenú slaninu a ak chcete, ozdobte aj pažítkou.

TIP: Pre zvýraznenie chuti môžete primiešať aj pochúťkovú kyslú smotanu.

Zdieľajte toto výborné slovenské jedlo aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*