Horárové gombíky – recept, bez ktorého si sviatky ani nevieme predstaviť!

Suroviny:
Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 30 g práškového cukru
  • 140 g tuku
  • 2 žĺtky
Plnka:
  • 3 bielky
  • 200 g nastrúhaných orechov
  • 200 g práškového cukru (Ušľaháme tuhý sneh do ktorého zľahka vmiešame nastrúhané orechy a cukor)

Takto sa to podarí:
  1. Cesto spracujeme, vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
  2. Na vykrojené kolieska dáme lyžičku plnky a zatlačíme polku vlašského orecha.
  3. Pečieme  170 stupňov asi 10 minút.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*