Na prípravu tohto jednoduchého koláčika nepotrebujete extra zručnosti ani veľa času. Stačí navrstviť a upiecť – cesto nemusíte ani miešať, stačí nasypať suché prísady!
Potrebujete:
- 200 ml šálka
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 šálka detskej krupice
- 1 šálka hladkej múky
- 5 jabĺk
- Forma s rozmermi 27 x 18 cm
- 30 g masla + 200 ml mlieka
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte suché prísady – cukor, krupicu a múku.
- Pripravte si 3 rovnaké poháre a do každého navrstvite rovnaké množstvo suchej zmesi.
- Jablká umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle so šupkou.
- Formu na pečenie vyložte papierom na pečenie a rovnomerne na ňu navrstvite suchú zmes z prvej nádoby.
- Teraz suchú zmes prikryte vrstvou nastrúhaných jabĺk.
- Teraz jablká zalejte suchou zmesou z druhej nádoby.
- Navrstvite zvyšok nastrúhaných jabĺk a prikryte zvyškom suchej zmesi.
- Do pohára nalejte teplé mlieko, pridajte kôpku zmäknutého masla a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Teraz pomocou veľkej lyžice rovnomerne nalejte túto mliečnu zmes na celý koláč.
- Koláč na niekoľkých miestach popichajte nožom a potom ho vložte do vyhriatej rúry.
- Pečte pri 180 °C približne 50 minút.
- Po uplynutí tohto času koláč vyberte z rúry a nechajte ho dobre vychladnúť.
- Keď je koláč hotový, stačí ho posypať práškovým cukrom, nakrájať a podávať.
Leave a Reply