Hrnčekový, jablkový koláč: Najjednoduchší recept, aký si viete predstaviť!

Na prípravu tohto jednoduchého koláčika nepotrebujete extra zručnosti ani veľa času. Stačí navrstviť a upiecť – cesto nemusíte ani miešať, stačí nasypať suché prísady!

Potrebujete:
  • 200 ml šálka
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 šálka detskej krupice
  • 1 šálka hladkej múky
  • 5 jabĺk
  • Forma s rozmermi 27 x 18 cm
  • 30 g masla + 200 ml mlieka
Postup:
  1. Vo veľkej miske zmiešajte suché prísady – cukor, krupicu a múku.
  2. Pripravte si 3 rovnaké poháre a do každého navrstvite rovnaké množstvo suchej zmesi.
  3. Jablká umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle so šupkou.
  4. Formu na pečenie vyložte papierom na pečenie a rovnomerne na ňu navrstvite suchú zmes z prvej nádoby.
  5. Teraz suchú zmes prikryte vrstvou nastrúhaných jabĺk.
  6. Teraz jablká zalejte suchou zmesou z druhej nádoby.
  7. Navrstvite zvyšok nastrúhaných jabĺk a prikryte zvyškom suchej zmesi.
  8. Do pohára nalejte teplé mlieko, pridajte kôpku zmäknutého masla a miešajte, kým sa nerozpustí.
  9. Teraz pomocou veľkej lyžice rovnomerne nalejte túto mliečnu zmes na celý koláč.
  10. Koláč na niekoľkých miestach popichajte nožom a potom ho vložte do vyhriatej rúry.
  11. Pečte pri 180 °C približne 50 minút.
  12. Po uplynutí tohto času koláč vyberte z rúry a nechajte ho dobre vychladnúť.
  13. Keď je koláč hotový, stačí ho posypať práškovým cukrom, nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!👌👌👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*