Ja milujem tú vôňu perníka pri pečení. A milujem aj šťavnaté koláče, ktoré pripravovali ešte naše babičky. Tento patrí medzi nich. Pridávam aj hrsť mletých orechov, určite vyskúšajte, pokiaľ ste ešte nepridávali. Jablková sezóna je v plnom prúde, tak spotrebujte to, čo v záhrade narástlo.
Potrebujeme:
- 1 hrnček hladké múky
- 1 hrnček polohrubé múky
- 3 ks jablká
- 2 PL kakao
- 1 hrnček mlieka
- 1 ks vajcia
- 1/2 hrnčeka oleje
- 1 hrnček krupica cukru
- 1 bal. kypriaci prášok do perníka
- 1 bal. vanilkový cukor
- hŕstka mletých orechov
- čokoláda na poliatie
- mleté orechy na posyp
Postup:
- Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme kakao, cukor a vanilkový cukor a hrsť orechov.
- K sypkej zmesi prilejeme mlieko a olej, pridáme vajcia a najemno nastrúhané jablká. Premiešame do hladkej konzistencie.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Pečieme asi 25 min.
- Po upečení polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme mletými orechmi.
Leave a Reply